czwartek, 24 września 2020

Nocna owsianka z prażonym jabłkiem

 Nocna owsianka z prażonym jabłkiem

Ta wersja owsianki jadana jest na zimno, ale jest dobrym rozwiązaniem, gdy rano brakuje czasu na przygotowanie śniadania. Można ją także zabrać w słoiku do pracy lub na wycieczkę. 


Polecam również inne przepisy na owsianki:

 

Nocna owsianka z prażonym jabłkiem

Składniki na 1 porcję:

3 łyżki płatków owsianych górskich
200ml naturalnego jogurtu
1 łyżka rodzynków
1 jabłko
łyżka miodu
łyżka soku z cytryny
cynamon
garść siekanych włoskich orzechów

Płatki wymieszać z jogurtem i rodzynkami, przykryć i odstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na noc.
Jabłko obrać, pokroić w dużą kostkę. Na patelni rozpuścić miód z sokiem z cytryny, włożyć jabłko i smażyć mieszając przez kilka minut, aż stanie się miękkie. Oprószyć cynamonem. Prażone jabłko wyłożyć na owsiankę, posypać orzechami.
Smacznego!


 
Nocna owsianka z prażonym jabłkiem

1 komentarz:

Drukuj