Koktajle cieszą się u nas wzięciem, nawet męska połówka co raz częściej wyciąga blender. Bywa owocowo, bywa warzywnie, ale niezależnie od składników zawsze jest smacznie. Dziś koktajl bananowy z kakao, mlekiem migdałowym i siemieniem lnianym. Do przygotowania koktajlu można użyć też zwykłego mleka krowiego albo innego roślinnego.
Szybko miksuję i lecę, bo szkoda marnować taki piękny dzień na siedzenie w domu:)
Polecam również inne przepisy na koktajle
- Koktajl jogurtowy z daktylami i bananem
- Koktajl kokosowo-truskawkowy
- Koktajl truskawkowo-bananowy
- Koktajl bananowo-owsiany
- Koktajl truskawkowy
Koktajl bananowo-czekoladowy z siemieniem lnianym
Składniki (na 1 porcje):150ml mleka migdałowego
1 łyżka siemienia lnianego
1 dojrzały banan
1 łyżeczka kakao
Banan obrać i pokroić. Wszystkie składniki umieścić w blenderze, zmiksować na koktajl.
Pić od razu.
Siemie lniane nadaje fajnej "śliskiej" konsystencji :D
OdpowiedzUsuńcudowny przepis:)
OdpowiedzUsuńBardzo fajny przepis :) Pyszności :)
OdpowiedzUsuńu nas też koktajle wszelakie są mile widziane :)
OdpowiedzUsuńSmacznie wygląda! :-)
OdpowiedzUsuńChcę ten koktajl! Tak, tak, tak! :)
OdpowiedzUsuńJuż od dawna chciałam coś podobnego zrobić (smak bananowy z czekoladą to pyszności), ale jakoś tak schodziło.
Pozdrawiam :)
pyszny i sycący :-)
OdpowiedzUsuńChyba wyciągnę kielich już obok miksera :) Będzie na wierzchu to częściej użyję :) Banany i kakao to jest to.
OdpowiedzUsuńFajne połączenie - udowadniasz, że może być smacznie i zarazem zdrowo:)
OdpowiedzUsuńPyszna sprawa! Uwielbiam ten smak :)
OdpowiedzUsuńhttp://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/