środa, 10 lutego 2016

Kaszka owsiana z quinoa i bakaliami

Pobudka, śniadanie czeka:) Pełne energii i wartościowych składników odżywczych. Dwa rodzaje kasz - owsiana i quinoa*, banan, bakalie. Pełen wypas, jak się mówi:)
Do kaszy nie dodaję żadnych słodzideł - ani cukru, ani miodu. W zupełności wystarcza naturalna słodycz mleka, kasz, bakalii.

Składniki:
200ml mleka (może być roślinne albo pól na pól z wodą)
2 łyżki kaszy owsianej
1 łyżka płatków quinoa
ulubione bakalie (u mnie: jagody goji, żurawina, orzechy włoskie)
ulubione owoce (u mnie pół banana)

Mleko zagotować, wsypać opłukaną kaszę owsianą, gotować ok 7-8 minut, od czasu do czasu mieszając. Następnie wsypać płatki quinoa, gotować jeszcze 5 minut, mieszając. Zdjąć z palnika, przykryć, odstawić na 2-3 minuty.
Przed podaniem do kaszy dodać bakalie i owoce.
Smacznego:)

* Basiu, już pamiętam gdzie akcent;)

13 komentarzy:

  1. To ja bym poprosiła takie śniadanie na dziś, może by wypędziła te wstrętne wirusy ze mnie? :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Takie śniadania i jeszcze podane do łóżka.... Jestem na tak ��

    OdpowiedzUsuń
  3. Wymarzone śniadanie:) Będziesz na spotkaniu blogerów w Warszawie ????

    OdpowiedzUsuń
  4. Chętnie bym spróbowała takiego połączenia;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Pyszności. Jak dla mnie idealna na śniadanie :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. Takim śniadaniem skutecznie byś nas przebudziła ze snu :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Świetny pomysł na śniadanko! :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Takie śniadanka najlepsze :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Piękne śniadanko tylko jeść i jeść :)

    OdpowiedzUsuń

Drukuj