Zaczął się Wielki Post, zatem i odliczanie do Wielkanocy czas zacząć. Potrawy z jajek będą miały wzięcie. Na blogu pojawi się kilka pomysłów na faszerowane jajka. Proponuję na początek mus z tuńczyka.
Składniki:
6 jajek
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
pieprz świeżo mielony
1 łyżka oleju lnianego
szczypiorek
Tuńczyka osączyć z zalewy.
Jaja ugotować na twardo, obrać, przekroić na pól. Ostrożnie wyjąć żółtka i zmiksować je tuńczykiem i olejem na gładki mus. Doprawić do smaku.
Mus przełożyć do rękawa z ozdobną końcówką i wypełnić nim połówki jajek. Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego!
Składniki:
6 jajek
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
pieprz świeżo mielony
1 łyżka oleju lnianego
szczypiorek
Tuńczyka osączyć z zalewy.
Jaja ugotować na twardo, obrać, przekroić na pól. Ostrożnie wyjąć żółtka i zmiksować je tuńczykiem i olejem na gładki mus. Doprawić do smaku.
Mus przełożyć do rękawa z ozdobną końcówką i wypełnić nim połówki jajek. Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego!
Wyglądają pysznie :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię takie faszerowane jajka :-)
OdpowiedzUsuńJajka i tuńczyka uwielbiam,więc chętnie takie pyszności zrobię:)
OdpowiedzUsuńakurat zalega mi 3pack tuńczyka, czas poćwiczyć przed Wielkanocą
OdpowiedzUsuńTuńczyka lubimy i w postaci takiego musu pewnie jest fajnie delikatny :)
OdpowiedzUsuńdelikatny, kremowy i rozpływający się w ustach:)
UsuńŚwietny pomysł na jajka :) Na Święta i na niejedną imprezę będą idealne :)))
OdpowiedzUsuń