ps. poszukałam, wygooglałam i raczej jest to odmiana Cesarz Wilhelm (oczywiście u nas nikt ich tak nie nazywał).
Polecam również inne przepisy na koktajle
- Koktajl jogurtowy z daktylami i bananem
- Koktajl kokosowo-truskawkowy
- Koktajl truskawkowo-bananowy
- Koktajl bananowo-czekoladowy z siemieniem lnianym
- Koktajl bananowo-owsiany
Smoothie z pieczonym jabłkiem
Składniki:
250ml kefiru (lub maślanki)
2 jabłka
1 łyżka miodu
szczypta cynamonu
Jabłka umyć, przekroić na pół, wydrążyć gniazdo nasienne, a w jego miejsce wlać miód, oprószyć cynamonem, wstawić do gorącego piekarnika i piec ok 15-20 minut w temp. 180stC. Ostudzić.
Miąższ jabłka wyjąć za pomocą łyżki, przełożyć do pojemnika blendera, wlać kefir. Miksować do uzyskania napoju o jednolitej konsystencji. Przed podaniem oprószyć cynamonem.
Smacznego!
o tak, biorę obie porcje!
OdpowiedzUsuńeee, już wypite:) zapraszam jutro na powtórkę;)
UsuńPIEKNIE! I SMACZNIE! ;-)))))))))
OdpowiedzUsuńZAPRASZAM DO SIEBIE W WOLNEJ CHWILI NA SMYKWKUCHNI.BLOGSPOT.COM
dziękuję! bardzo chętnie:)
UsuńPysznie i apetycznie wygląda.
OdpowiedzUsuń♥•(¯`♥´¯)DZIEŃ
(¯`•´¯)♥•´DOBRY
•♥.,.•´WITAM
ڿڰۣ¸♥ CIEPLUTKO
Dzień jest szary
i ponury.
Zamiast słońca
Smutne chmury.
Mimo wszystko życzę
------------- udanego dnia:)
Ja poproszę porcyjkę, moje smaki zdecydowanie :-)
OdpowiedzUsuńzapraszam, zaraz wstawiam jabłka do piekarnika;)
UsuńUwielbiam! Idealny napój o tej porze roku :)
OdpowiedzUsuńsmakuje jesiennie:)
Usuń