Nie zawsze trzeba spędzić w kuchni kilka godzin, żeby wyczarować coś pysznego. Makaron z łososiem i szpinakiem jest szybki i łatwy do zrobienia, a smak zadowoli niejednego smakosza.
Polecam!
Składniki:
300g ulubionego makaronu (u mnie kokardki)
300g filetu z łososia
100g świeżego szpinaku
1 kulka mozzarelli
2 łyżki oliwy z oliwek
zioła do ryb
1 ząbek czosnku
sól morska
płatki chilli
pieprz czarny
Filet podzielić na 2 kawałki, posolić, doprawić ziołami, odstawić na godzinę do lodówki.
Szpinak opłukać.
Na patelni rozgrzać oliwę, usmażyć filety z obu stron, wyłożyć na talerz i wstawić do nagrzanego piekarnika. Na oliwę wrzucić posiekany czosnek, gdy się zrumieni, dodać szpinak, smażyć chwilę, aż szpinak zwiędnie.
W międzyczasie ugotować makaron. Makaron odcedzić, wyłożyć na talerze, na makaron ułożyć kawałki łososia, szpinak oraz kawałki mozzarelli. Przed podaniem posypać chilli.
Smacznego!
czy może być cos lepszego od połączenia makaronu, szpinaku i łososia? ;)
OdpowiedzUsuńzrozumie ten, kto spróbuje;)
UsuńZjadłabym taki obiad!
OdpowiedzUsuńwcinałabym go z rozkoszą :)
OdpowiedzUsuńteż wcinaliśmy z rozkoszą;)
UsuńPysznie to zrobiłaś :-) mniam. Wygląda rewelacyjnie i pewnie też tak smakuje :-)
OdpowiedzUsuńŚwietnie napisane. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńWygląda naprawdę apetycznie i muszę przyznać, że ja również jestem wielką fanką jeśli chodzi o łososia. Tym bardziej, że całkiem niedawno miałam okazję próbować przepisów z https://mowisalmon.pl/przepisy/ i faktycznie sprawdzają się one znakomicie.
OdpowiedzUsuń