Składniki (na 4 pucharki):
1 szklanka puree z dyni
1 jabłko (antonówka, szara reneta)
4 łyżeczki brązowego cukru
szczypta przyprawy do piernika
200g serka homogenizowanego naturalnego
2/3 szklanki pokruszonych ciastek (herbatniki, amaretti, biszkopty, digestive)
Jabłko pokroić w kostkę, wymieszać z cukrem, podlać odrobiną wody, dusić, aż będzie miękkie, ale pozostaną całe kawałki. Dodać puree z dyni, wymieszać, doprawić przyprawą korzenną, ostudzić. W pucharkach lub szklankach wykładać warstwami: ciastka, serek, puree. Warstwy powtórzyć dwa razy. Podawać schłodzony.
Smacznego!
z pewnością to moje marzenie- jestem ogromną fanką dyni!
OdpowiedzUsuńwspaniały deser :)
OdpowiedzUsuńFajny, jesienny deser :)
OdpowiedzUsuńMmm, wygląda kusząco :)
OdpowiedzUsuńMarzenia się spełniają .a jesienne owoce i warzywa dają wiele możliwości w kuchni .
OdpowiedzUsuńo tak:) warto z nich korzystać, póki są.
Usuń