Piątkowe wspomnienie hiszpańskich smaków - krewetki lub langustynki w białym winie z cytryną. Zajadaliśmy je wieczorami, słuchając szumu fal oceanu...
Składniki:
500g langustynek lub krewetek
1 łyżka masła
1 ząbek czosnku
1 szklanka białego wytrawnego wina
1 cytryna
Masło rozgrzać na patelni, dodać czosnek, chwilę smażyć, aż czosnek odda aromat. Całe krewetki lub same ogonki wrzucić na masło, potrząsnąć patelnią, by zawartość się wymieszała. Zalać białym winem, dusić 3-4 minuty. Wyłożyć na talerz.
Podawać z cytryną.
Smacznego!
Składniki:
500g langustynek lub krewetek
1 łyżka masła
1 ząbek czosnku
1 szklanka białego wytrawnego wina
1 cytryna
Masło rozgrzać na patelni, dodać czosnek, chwilę smażyć, aż czosnek odda aromat. Całe krewetki lub same ogonki wrzucić na masło, potrząsnąć patelnią, by zawartość się wymieszała. Zalać białym winem, dusić 3-4 minuty. Wyłożyć na talerz.
Podawać z cytryną.
Smacznego!
Jutro spróbuję.
OdpowiedzUsuńLangustynki skomentuję jutro
OdpowiedzUsuńczekam na wrażenia smakowe;)
OdpowiedzUsuń