Ten przepis został opublikowany w gazetce Kulinarne Hity 2/2015.
Składniki:
1 ciabatta
1 jajo ugotowane na twardo
serek do smarowania pieczywa
kilka pędów szczypiorku
2 łyżki tuńczyka w kawałkach (może być zarówno w oleju, jak i w sosie własnym)
1 mała cebula
oliwa do smażenia
garść ugotowanego obranego bobu
natka pietruszki
Cebulę pokroić w półksiężyce lub piórka, zrumienić na niewielkiej ilości oliwy. Ciabattę przekroić wzdłuż na pół, posmarować serkiem, posypać szczypiorkiem, wyłożyć tuńczyka i bób, pokrojone jajo, smażoną cebulkę, natkę pietruszki. Przykryć drugą połową ciabatty.
Smacznego!
Wygląda bosko ,a smaki oryginalne, nawet cebulę, którą lubię ale nie lubię jej pozostałości w ustach bym zniosła:):).
OdpowiedzUsuńsmażona cebula nie pozostawia typowo cebulowego posmaku, w tej kanapce postawiła przysłowiową kropkę nad i w smaku.
OdpowiedzUsuń