środa, 4 grudnia 2013
Sałatka z granatem
Szybka i prosta sałatka, ale smak wyborny. Można pokombinować ze składnikami, dodając tuńczyka zamiast anchois. Polecam!
Składniki (na 4 porcje):
4 jaja
2 garści rukoli
1 mała główka brokułów
1 puszka anchois (140g)
1 granat
100g sera feta
1 czerwona cebula
sos:
2 łyżki naturalnego jogurtu
2 łyżki majonezu
łyżeczka soku z cytryny
sól i pieprz do smaku
zioła do sałatki
Brokuły ugotować na parze, ostudzić, podzielić na mniejsze różyczki. Cebulę pokroić w piórka lub półtalarki. Jaja ugotować na twardo, obrać, pokroić w ćwiartki. Do salaterki włożyć umyta rukolę, brokuły, jaja, odsączone z oleju fileciki anchois, pokrojoną w kostkę fetę, cebulę. Wszystko delikatnie wymieszać. Z wierzchu posypać ziarnami granatu. Przed podaniem polać sosem.
Składniki sosu wymieszać, doprawić do smaku.
Smacznego:)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Och jak pysznie wygląda, aż zatęsnikłam za wiosną i nowalijkami :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie!