Dla wielbicieli połączenia sera pleśniowego z gruszką. Bardzo proste w
wykonaniu, a wyrafinowany smak dodatkowo podkreśla dodatek tymianka.
pół krążka sera pleśniowego (typu Camembert, ok. 60g.)
pół krążka sera pleśniowego (typu Camembert, ok. 60g.)
2 gruszki
50g żurawiny ze słoika
tymianek (świeży lub suszony)
orzechy włoskie (kilka połówek)
1 opakowanie ciasta
francuskiego
1 jajo
Ciasto francuskie przekroić na 6 kwadratów, na każdym
położyć pokrojoną w kostkę gruszkę, kawałek sera pleśniowego, żurawinę, orzech,
posypać tymiankiem. Ciasto złożyć jak kopertę, zlepiając rogi. Każdą kopertę posmarować rozmąconym jajkiem, posypać tymiankiem.
Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok. 20 minut w temp. 190 st.C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz