Dziś coś słodkiego. Kokosanki! Szybko się je robi i jeszcze szybciej znikają z talerza:) Polecam!
250g wiórków kokosowych
0,5 szkl. drobnego cukru
2 jaja
50g masła
0,5 szkl. mąki
szczypta sody
Jaja utrzeć z cukrem, dodać masło, dalej ucierając dodawać mąkę wymieszaną z sodą i wiórki. Uformować ciastka w kształcie piramidy, układać na blasze. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 15 minut w temp. 180st.C.
Uwielbiam kokosanki:-)
OdpowiedzUsuńMasło powinno się rozmieszać z cukrem na samym początku, bo inaczej nic z tego nie będzie.
OdpowiedzUsuńw tym przypadku da się:) natomiast gdy robimy ciasto ucierane- ta, masło uciera się na puch z cukrem, a następnie dodaje się jajka
Usuń