piątek, 24 maja 2013

Gotowana rzodkiewka

Te różowe kuleczki smakują trochę jak kalafior lub szparagi, są smacznym dodatkiem do delikatnego mięsa.
Chcąc nieco urozmaicić ich smak, do bułki tartej dodałam mielone migdały. Polecam!



1-2 pęczki rzodkiewek
2 łyżki bułki tartej
2 łyżki tartych migdałów BackMit
2 łyżki oleju Rapso

Rzodkiewki umyć, odkroić korzonki i liście, wrzucić do osolonej gotującej się wody, gotować ok 8-13 minut (w zależności od wielkości rzodkiewek). Odcedzić.
Bułkę i migdały zrumienić na oleju, dodać rzodkiewki, delikatnie wymieszać, by całe były obtoczone.

2 komentarze:

  1. hej :) Wytypowałam Twój blog do nagrody Liebster Blog Award. Więcej informacji znajdziesz na moim blogu o adresie: http://studenci-gotuja.blogspot.com/ Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń

Drukuj