Bardzo wykwintny smak, niecodzienny, ciekawy, uzależniający...
300g świeżych truskawek
Sok z jednej pomarańczy
1 łyżka cukru brązowego
4 łyżki octu balsamicznego
Pieprz świeżomielony
Truskawki umyć, osuszyć na ręczniku papierowym, pokroić w
plasterki, ułożyć w pucharkach i polać sokiem pomarańczowym.
Ocet wymieszać w cukrem, podgrzewać w rondelku ok. 2-3
minut.
Truskawki polać strużką octu, posypać pieprzem.
Oj chciałoby się już świeżych truskawek!
OdpowiedzUsuńJeszcze trochę trzeba poczekać ;)
Zapraszam do siebie na konkurs
więcej info: http://gotujebochce.blogspot.com/2013/04/konkurs-na-100-tys-wyswietlen-zestaw.html
wiadomo, swoje truskawki są najlepsze :)
OdpowiedzUsuń