poniedziałek, 15 kwietnia 2013

Truskawki z octem balsamicznym i pieprzem



Bardzo wykwintny smak, niecodzienny, ciekawy, uzależniający...



300g świeżych truskawek
Sok z jednej pomarańczy
1 łyżka cukru brązowego
4 łyżki octu balsamicznego
Pieprz świeżomielony

Truskawki umyć, osuszyć na ręczniku papierowym, pokroić w plasterki, ułożyć w pucharkach i polać sokiem pomarańczowym.
Ocet wymieszać w cukrem, podgrzewać w rondelku ok. 2-3 minut.
Truskawki polać strużką octu, posypać pieprzem.

2 komentarze:

  1. Oj chciałoby się już świeżych truskawek!
    Jeszcze trochę trzeba poczekać ;)


    Zapraszam do siebie na konkurs

    więcej info: http://gotujebochce.blogspot.com/2013/04/konkurs-na-100-tys-wyswietlen-zestaw.html

    OdpowiedzUsuń
  2. wiadomo, swoje truskawki są najlepsze :)

    OdpowiedzUsuń

Drukuj